Miyopi bir kırma kusurudur. Bir görüntüye baktığımız vakit baktığımız çizimlerden yansıyan ışınlar göze gelir. Ilk olarak gözün ön tarafındaki kornea olarak adlandırılan saydam dokudan geçen ışınlar daha sonra göz içinde bulunan mercek tarafından kırılarak ışığı algılayan hücrelerin üzerinde bulunduğu retina tabakasına odaklanırlar. Eğer göze gelen ışınlar retina üzerinde odaklanmazsa bulanık bir görüntü oluşur ve bu duruma kırma kusuru denir. Kırma kusurları ana olarak iki gruba ayrılır: miyopi ve hipermetropi. Miyopide ışınlar retinanın önüne odaklanırsan, hipermetropide retinanın arkasına odaklanır.
Miyopi çoğu Zaman çocukluk çağında 8-12 yaşlar arasında teşhis edilir. Özellikle ergenlik çağlarında boy atma dönemlerinde miyopide ilerleme görülür. Yirmili yaşlardan sonra olguların büyük bir kısmında miyopide pek fazla değişiklik görülmez.
Miyop olguları düşük ve yüksek miyopi olarak iki grupta incelenir. Altı diyoptrinin üzerindeki olgular yüksek miyopi olarak tanımlanır. Yüksek miyopide retina tabakasında yırtılma, retina dekolmanı, göz tansiyonu hastalığı ve katarakt gelişimi riskleri daha yüksektir.
Miyopinin hızlı artış gösterdiği özellikle çocuk olgularda düşük doz (%0.01) atropin damla kullanımı ile miyopinin ilerlemesinin yavaşlatılması mümkün olmaktadır.